Bodrum Cup

Je kunt het gevoel van opwinding voelen als er voor de 28ste keer vele zeilliefhebbers naar Bodrum komen voor de Bodrum Cup. Een deel van hen verblijft ook in het Su Hotel voor de laatste voorbereidingen voor deze internationale zeilwedstrijd.

Houten Gulet Regatta

Je kunt het gevoel van opwinding voelen als er voor de 28ste keer vele zeilliefhebbers naar Bodrum komen voor de Bodrum Cup. Een deel van hen verblijft ook in het Su Hotel voor de laatste voorbereidingen voor deze internationale zeilwedstrijd. Oorspronkelijk een wedstrijd voor de houten gulets, maar in de loop der jaren uitgebreid met diverse klassen inclusief yachten van allerlei maten en vormen. In de nazomer van oktober is het prachtig om te zien hoe of zo'n 120 boten tezamen komen voor de start in de schaduw van het Bodrum kasteel. Kleurrijke zeilen die oplichten in de zon als de vloot begint aan haar 6 daagse zeilrace over de Egeische zee, inbegrepen het Griekse eiland Leros, en de prachtige havens van Gümüşlük en Yalikavak aan het Bodrum schiereiland. In elke haven heeft de gemeente gezorgd voor muziek en entertainment met als hoogtepunt een magnifieke trofee ceremonie in de Halikarnas, de grootste openlucht discotheek in het oostelijk deel van de Mediterrane Zee.

Een van onze gasten Adrew Doyle vertelt “Wij hebben meerdere malen met de Bodrum Cup meegedaan en het is een van de hoogtepunten van ons jaar. Het weer in Engeland is vaak saai in deze tijd van het jaar en het is dan ook een groot plezier om in de zon in Bodrum te zeilen over de Egeische zee en te verblijven in het Su Hotel. Zafer en Ali zijn altijd heel behulpzaam geweest bij onze lastminute voorbereidingen voor onze races, door het team van de luchthaven op te halen en ons de beste restaurants van Bodrum te laten zien.”

Pegasus Airlines vliegt naar Bodrum
Pegasus Airlines vliegt naar Bodrum......

Pegasus Airlines http:/www.flypgs.com/NL van Amsterdam naar Bodrum via Istanbul dagelijks en direct deze zomermaanden