Winkelen in Bodrum

Winkelen in Bodrum

Winkelen is een plezier in Bodrum.
Winkelen in de nauwe straatjes van Bodrum tussen de witte muren van de lokale gebouwen is een zeer aangenaam.
De winkels verkopen alles tegen redelijke prijzen, maar afdingen met de winkelier voor een betere prijs is deel van het plezier. Het Turkse handwerk maakt het haast onmogelijk om niet iets te kopen. Veel vakantiegangers kopen diverse goederen als tapijten, lederwaren, iets van koper of brons, zilver of goud, handwerk, kantwerk, en de beroemde Turkse spons en onyx staan vaak op het verlanglijstje.
Als je echt naar een koopje op zoek bent ga dan naar een van de markten waar je een goede slag kunt slaan. Op de marktdag is Bodrum vol van uitstallingen en winkels die van allerlei goederen verkopen zoals CD's, Rolex horloges en 'echte' merkkleding. Let maar eens op de beste namaakhorloge winkel  in Bodrum! Je kunt uren rondslenteren door de smalle straten. Echt een belevenis die je niet mag missen.
Als hoogwaardigheid meer je stijl is dan vind je de hogere kwaliteit winkels bij de jachthaven van Bodrum, in het Oasis winkelcentrum en in The Avenue, waar designmerken als Gant, La Coste, Paul Shark, Diesel, Polo Garage liggen en waar je de betere winkels tegenkomt. Veel buitenlanders zullen geintrigeerd zijn door de waren van Mudo een van de bekendste Turkse winkels.  
Marktdagen op het Bodrum schiereiland;
•    Maandag; Türkbükü markt aan de zeekant
•    Dinsdag; Bodrum kleding markt / markt in Gölköy / de markt in het stadje Milas
•    Woensdag; markt in Gümüşlük en Gündoğan
•    Donderdag; markt in Yalikavak (groot)
•    Vrijdag; Bodrum groente- en fruit markt
•    Zaterdag; markt in Turgutreis (groot)

Je vindt een grote varieteit aan produkten op deze markten: vers fruit en groenten, textiel, bloemen, vogels etc. De marktlui bieden hun waren tegen heel gunstige prijzen aan. Je kunt het fruit, de nootjes en andere produkten eerst proeven voordat je ze aankoopt.

Op dinsdag kun je ook naar de markt in de stad Milas gaan (45 minuten per dolmus).

Als je geinteresseerd bent in het aankopen van een Turks tapijt, laat het ons weten en we sturen je (per eigen georganiseerd vervoer) naar een van de tapijtdorpjes vlakbij Bodrum (veel scherpere prijzen). Je zult daar in het dorp ook zien hoe de vrouwen de tapijten maken.