Bodrum te Voet

Bodrum te Voet Op loopafstand van het hotel zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden.

Op loopafstand van het hotel zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden.
Bodrum valt het best te bekijken in een rustig wandeltempo zodat je alle geluiden, vergezichten en de atmosfeer van een 2000 jaar geleden gestichte plaats kunt opnemen. Was die steen in die muur van een oude antieke Griekse tempel of....En hoewel er veel veranderd is de smalle straten en intieme lanen nemen je mee terug in de tijd. Wanneer je ver genoeg gewandeld bent ben je nooit ver weg van een restaurantje waar je voor een verfrissende çay (thee) kunt stoppen of simpelweg de wereld voorbij zien gaan...  
Op loopafstand van het hotel zijn een aantal bijzondere bezienswaardigheden.
Omdat de bewegzijzering niet altijd even goed is hebben we een plattegrond voor u. Indien u mocht verdwalen is het niet zo erg, of het nabijgelegen café wenkt of als u het echt niet meer weet neemt een vriendelijke taxichauffeur u mee terug naar het Hotel.
Als je goed kijkt naar de huizen wanneer je door de smalle straatjes doolt, dan zie je bewerkte stenen, stukken van zuilen uit de tijd van het Mausoleum, een van de 7 Wereldwonderen, stenen waarvan er velen gebruikt zijn in de lokale bebouwing.Het Su Hotel ligt precies temidden van vele overgebleven historische plekken gebouwd door de Kariers, Grieken, Romeinen en Kruisvaarders.
Haar centrale ligging geeft u de geweldige mogelijheid om te bezoeken en verkennen zelfs op hete zomerse dagen. We hebben een plattegrond gemaakt die u behulpzaam kan zijn als u te voet gaat en is gratis verkrijgbaar aan de receptie.
Vele beschavigen hebben hun voetafdruk achtergelaten in Bodrum. Het fijne hieraan is voor ons dat we leven in een historische omgeving en in het patroon van de eeuwenoude stad Bodrum. De stad is een van de zeldzame plaatsen waar je je kunt voorstellen in een antieke stad te zijn, welke is veranderd maar waar nog veel overblijfselen te vinden zijn:
Je kunt sommige ervan zelfs in onze tuin vinden. We hebben een hele verzameling archeologische vondsten – in sommige opzichten lijken we zelf een museum. We zijn trotse bewaarders van deze overblijfselen en we geven u graag een rondleiding als u wilt.
Herodotus, beter bekend als de Vader der Geschiedenis is hier geboren, in de tijd dat Bodrum Halikarnas heettte, en hij schreef zijn geschiedverhalen hier op en sprak van geschreven Geschiedenis – je kunt zijn verhalen op het internet vinden. Veel van de plaatsen waar hij naar verwijst zijn in het Turkije van nu te vinden – zo zijn er de verhalen als de geschiedenis van de beroemde Perzische Darius en hoe Croesus zo rijk werd.