Restaurant Tips

Restaurant tips

Hoewel restaurants continue veranderen hebben we hier een aantal tips.
Rond de vismarkt
Dit is een voetgangersgebied iets van de doorgaande weg afgelegen vol met kleine vis- en vleesrestaurants. Aan de straat zijn meerdere verse viswinkels en slagers waar je je vis of vlees kunt uitkiezen en dit wordt vervolgens in een van de restaurantjes voor je klaargemaakt. Het is er niet erg toeristisch en heeft een grote lokale sfeer. Op loopafstand. 
Gemibasi
Een zeer goed restaurant voor eeen uitgebreide keus aan Turkse Mezes en verse vis. Wij raden aan de gegrilde inktvis en gebakken calamares te proberen. Kies altijd je vis en vraag daarbij naar de prijs voordat deze klaargemaakt wordt! Vis is niet heel goedkoop in Turkije. Het restaurant heeft een goede wijnselectie van Turkse wijnen en probeer zeker ook een keer de traditionele raki, welke altijd bij de vis gedronken wordt. Een favoriete plek ook bij de lokale bevolking, dus laat de receptie een tafel voor je reserveren. Www.gemibasi.com. Op loopafstand.
Komodor
Een heel traditioneel restaurant waar uitstekende mezes en verse vis geserveerd worden. Dit restaurant ligt wat verder verstopt in een woonwijk van Bodrum en er is een taxi nodig om je erheen te brengen. Het decor is simpel en de prijzen zijn schappelijk, maar de kwaliteit is uitstekend. 
Sünger Pizza
Goedkoop en gezellig. Het is er altijd druk met veel lokale Turkse bevolking en zeer in trek bij zeilliefhebbers. Als je het aandurft naar het dakterras te gaan heb je een prachtig uitzicht over de haven richting het kasteel. Aan het interieur kun je aflezen wie de bekende lokale eigenaar van deze zaak is. Het menu is uitgebreid en gevarieerd, van pizza tot traditionele gerechten en vlees. Op loopafstand.
Marina Yacht Club
Deze plek is heel snel een van onze favorieten geworden in het avondleven van Bodrum. Prachtig gelegen en bestaande uit drie restaurants. Het Marina Yacht Club restaurant heeft een internationale keuken, waar het bijna niet mogelijk is om niets van je keuze te vinden. Daarnaast een restaurant Turkse stijl en een Italiaanse Bistro met een openluchtrestaurant op de bovenste verdieping.  Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de haven en dit samengaand met een fantastische presentatie van het eten....echter niet de plek om heen te gaan als er wind staat, het is wel wat open. De menu's bieden een ruime keus aan vlees- en visgerechten en enkele traditionele Ottomaanse gerechten. De prijzen zijn gunstig en de kwaliteit is goed. Na 22:30 uur wordt er goede tot zeer goede muziek ten gehore gebracht van Jazz tot Cubaanse dansmuziek of zwoelere klanken. Wij zijn er gek op – maar vergeet niet om ons in het hoogseizoen te vragen om er een plek te reserveren!
De live-muziek buiten is ook toegankelijk voor publiek van buitenaf en wees gewaarschuwd voor de redelijk hoge prijs van de dranken aan de bar! Op loopafstand.  
Musto
Dit is een zeer geliefde bar en brasserie waar je heerlijk buiten kunt zitten met een drankje en kunt genieten van het beste Bodrumse gezelschap. Het is een zeer drukke plek en heeft onlangs het Guiness bier in Bodrum geintroduceerd. Het menu is zeer uitgebreid en behelst zowel vlees als vis en neigt naar een plek met Europese flair. Het is er altijd druk dus vraag onze receptie om voor u te reserveren. Op loopafstand.